Blackstenius hjälte för Arsenal – efter jättetabben i försvaret

Det såg mörkt ut när Arsenal-försvaret bjöd på en jättetabbe och låg under med två mål mot Wolfsburg.

Då kvitterade Stina Blackstenius till 2-2.

–Det var en skön känsla att sätta kvitteringen, säger hon efter matchen.

Wolfsburg tog emot Arsenal i den första Champions League-semifinalen.

Och hemmalaget började bäst. Efter ett vackert anfall hittade Sveindis Jane Jonsdottir fram till Ewa Pajor som placerade in bollen bakom målvakten. Det skulle bli värre för bortalaget efter en rejäl tabbe i försvaret.

Rafaelle passade till mittbacken Jennifer Beattie och passningen var dålig. Men Beattie släppte bollen helt och Jonsdottir kunde bara trycka in bollen i mål – helt gratis.

– Det är årets bjudning och dessutom i en Champions League-semifinal. Det får inte hända. Det är bedrövligt av Arsenal, säger kommentatorn Chris Härenstam.

Men Arsenal ryckte upp sig och bara någon minut innan halvtidspausen nickade Rafaelle in en hörna.

Blackstenius hjälte

I den andra halvleken jagade Arsenal tydligt kvitteringen. Och med cirka 20 minuter kvar av matchen skulle Blackstenius skina. Victoria Pelova hittade fram till svensken som hade ett öppet mål framför sig. 27-åringen löste 2-2-målet för Arsenal som var tillbaka i matchen.

– Det trodde jag aldrig efter 2-0 till Wolfsburg, säger Härenstam.

Slutminuterna bestod mestadels av ett försvarande Arsenal och ett Wolfsburg som radade upp målchanser. Men Arsenal höll emot och matchen slutade 2-2. Returen spelas 1 maj i London.

– Det var en skön känsla att sätta kvitteringen. Det var viktigtför oss för att vara kvar i matchen inför nästa match, säger Blackstenius efter matchen och fortsätter:

– Vi släppte in två mål i den första halvleken, vi behövde bara komma in i matchen. Det varstarkt mentalt av oss att komma tillbaka och göra två mål.