Liverpool vann Champions League förra året. Foto: AP

Efter 28 år – Champions League byter kanal

Uppdaterad
Publicerad

För första gången byter Champions League rättighetsinnehavare i Sverige. TV4 och C More har säkrat rättigheten från och nästa säsong.

– Det här handlar om världens bästa turnering i världens största sport, säger Casten Almqvist, vd på TV4 Media.

I november förra året blev det officiellt med Telias köp av TV4 – och nu har nya ägaren köpt sin första stora rättighet. TV-kanalen har säkrat Champions League från och med 2021 till 2024 i Sverige och Finland.

– Det här handlar om världens bästa turnering i världens största sport. Vi är enormt stolta över att kunna erbjuda UEFA Champions League till våra användare. Det är en sporthändelse som vi vet kommer att locka stort intresse och samla en stor publik, vd på TV4 Media i ett pressmeddelande.

Byter för första gången

Champions League, där Europas bästa klubblag möts, har sedan starten 1992 sänds i Viasats kanaler. Men från och med nästa säsong kommer turneringen alltså sändas i TV4:s kanaler.

– UEFA Champions League har länge stått högst på vår önskelista över sporträttigheter, säger Casten Almqvist.

Klipp: Inställda sportevenemang kan skapa miljardförluster

Här sänds fotbollen

Nent/Viasat/Viaplay: Champions League (till och med 2020/21), Premier League, Bundesliga, franska Ligue 1 och damligan, engelska Championship och Super League, norska ligan och danska ligan.

TV4/C More: VM och EM, herrar (delas med SVT), landskamper, herrar och damer (damlandskamper delas med SVT), inklusive VM- respektive EM-kval, Svenska cupen, Champions League (från 2021/22), La Liga, Serie A, MLS.

Discovery/D Play: Allsvenskan, superettan, Europa League, OS.

SVT: VM och EM, herrar (delas med TV4), Landskamper, damer (delas med TV4).

Aftonbladet: Damallsvenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.