Ajax nya skräll – vände och slog ut Juventus

Ajax fortsätter att skrälla sig vidare i Champions League. Efter 2-1 borta mot Juventus och totalt 3-2 väntar semifinal för nederländarna där 19-årige Matthijs de Ligt blev stor hjälte.

– Det är bisarrt. Jag har inga ord för det, säger han enligt BBC Sport.

Ajax stod för en stor skräll i Champions Leagues åttondelsfinal när man slog ut Real Madrid med totalt 5-3. Kvartsfinalmötet med Juventus visade att deras bedrift inte var någon slump.

Trots underläge med 0-1 vände Ajax till 2-1 i Turin och tog sig vidare till semifinal med totalt 3-2.

Ronaldos 126:e CL-mål

Cristiano Ronaldo satte, precis som i 1-1-mötet i Amsterdam i förra veckan, ledningsmålet. Portugisen nickade in 1-0 efter en knapp halvtimme på en hörna från Miralem Pjanic. Målet är hans 126:e totalt i turneringen, bäst av alla.

Men Juventus fick inte behålla sin ledning särskilt länge. Bara sex minuter senare kvitterade Donny van de Beek för Ajax med ett välplacerat högerskott, och dubbelmötet var återigen helt jämnt.

I den andra halvleken pressade Ajax tillbaka Juventus, och i den 67:e minuten fick de utdelning.

19-årige de Ligt hjälte

På hörna nådde 19-årige Matthijs de Ligt högst och nickade in 2-1. Juventus var då tvingade att göra två mål för att ta sig vidare, något de inte klarade av.

– Det är bisarrt. Jag har inga ord för det. Vi har visat än en gång att vi är väldigt starka och kan göra det svårt för de stora lagen. Vi har slagit Real och Juventus, två titelkandidater. Vi är väldigt stolta, säger De Ligt enligt BBC Sport.

Senast Ajax var i semifinal i turneringen var 1997, då de mötte just Juventus.

– Jag var inte född senaste gången vi nådde semi, säger De Ligt.