Foto: Bildbyrån

Olsen sysselsatt när Roma föll mot Real

Uppdaterad
Publicerad

Målvakten Robin Olsen fick slita när Roma spelade borta mot Real Madrid.

De regerande Champions League-mästarna vann till slut med 3–0.

– Det var svettigt där ute, säger landslagskeepern till Viasat.

Spanjorerna tryckte på från start och Olsen tvingades tidigt till en fin räddning när Isco spelades helt ren på en passning från Luka Modric.

I den 38:e minuten nådde Sergio Ramos högst på en hörna, men svensken tippade bollen över ribban.

Roma såg ut att gå till pausvila med ett kryss, men då fick Real Madrid en frispark i ett farligt läge precis utanför straffområdet. Isco stegade fram med kort ansats och skruvade vackert in 1–0. En stillastående och chanslös Olsen kunde bara titta på.

Tidigt i den andra halvleken var Gareth Bale nära att öka på, men dunkade bollen i ribban från nära håll. I stället slog walesaren till efter en knapp timme när han fick springa på en djupledsboll och med ett välriktat skott vid bortre stolpen kunde placera in 2–0.

Olsen såg ut att hålla siffrorna nere, bland annat med en fin fotparad när Marco Asensio störtade fram med tio minuter kvar, men på stopptid kom också 3–0.

Inhopparen Mariano Diaz – Reals nye nummer sju sedan Ronaldo lämnat för Juventus – skar in från vänsterkanten och fastställde snyggt slutresultatet.

– Det var tufft att stå här efter en 0–3-förlust, även om det är mot det bästa laget i världen. De hade mycket bollinnehav och vi sjönk i banan. Det var frustrerande att inte få till vårt spel när de bara kunde rulla runt, säger Robin Olsen till Viasat.

UEFA Champions League

Real Madrid logo

Real Madrid

3 - 0

AS Roma logo

AS Roma

Bernabéu, Madrid
Publik: 69251
Domare: Björn Kuipers

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.