John Guidetti firar sitt mål med Isaac Kiese Thelin. Foto: Bildbyrån

Svensk bragdvändning mot Italien

Isaac Kiese Thelin från Malmö FF gjorde det viktiga 2-1 målet för Sverige när U21-laget besegrade Italien i går kväll. Även MFF:aren Oscar Lewicki var i högsta grad inblandad i matchresultatet.

Det var några minuter i andra halvlek som avgjorde hela matchen Sveriges premiärmatch i U21-EM mot Italien. Kvitteringen fixade John Guidetti tio minuter in i den andra halvleken, sen blev han utbytt och tog sig för låret – men då klev Mikael Ishak in i handlingen.

Och det var verkligen några händelserika minuter när Mikael Ishak kom in på plan. Först fick Italiens Stefano Sturaro rött kort efter osportsligt beteende mot just Ishak. Minuter senare fixade han en straff efter att målvakten Francesco Bardi rivit ner honom. Fram stegade Isaac Kiese Thelin, han gjorde ingen besviken utan satte den säkert. Vändningen var ett faktum med 2–1 på resultattavlan.

U21-EM 2015

– Jag kände mig het i dag och ville kliva fram och sätta den framför fansen. Jag var egentligen inte med på strafflistan men jag kände mig som sagt het, säger Isaac Kiese Thelin, till TV12 efter matchen.

Lewicki till Guidetti

John Guidetti fixade Sveriges viktiga kvitteringsmål. Efter en hörna snappade Oscar Lewicki upp bollen och hittade John Guidetti som inte gjorde några misstag utan satte Sveriges första mål i turneringen.

– Jag är fantastiskt glad, säger John Guidetti till TV12 efter matchen.

Sverige fick som bekant annars en mardrömstart på matchen. 27 minuter in fick man Alexander Milosevics frilägesutvisad efter att ha fällt Italiens Belotti och Berardi rullade behärskat in 1–0 på den efterföljande straffen.

– Det är en oerhörd vilja och engagemang i den här gruppen. Det är en fantastisk sammanhållning. När vi låg under med 0-1 sade vi att det inte var över. Vi ville vända, även om vi då inte trodde på 2–1, säger Oscar Lewicki till TT.