Lionel Messi målskytt mot Chelsea Foto: Bildbyrån

Iniesta och Messi ordnade oavgjort på Stamford Bridge

Uppdaterad
Publicerad

Iniesta och Messi tog till vara på ett försvarsmisstag och kunde till slut fixa oavgjort mellan Chelsea och Barcelona i det första mötet i åttondelsfinalen i Champions League.

Chelsea hade de främsta chanserna i första halvlek. Willian hade bland annat två klockrena stolpskott, ett i vardera stolpe, bredvid Marc-Andre ter Stegen i gästernas mål. 

Chelsea tog ledningen

Matchens första mål kom i andra halvlek då bollen hamnade hos Willian efter en chelseahörna. Brasilianaren gjorde en lätt kroppsfint strax utanför straffområdet och fick tillräckligt med utrymme för att skjuta bollen i mål.

Slarv i hemmaförsvaret

Barcelona hade inte många chanser men slarv i hemmaförsvaret gjorde trots allt att gästerna kunde få in kvitteringen i den 75:e minuten. Andres Iniesta snappade upp en misslyckad passning och kunde servera Lionel Messi snett inåt bakåt. Argentinaren gjorde inga misstag när han enkelt rullade in sitt 28:e mål för säsongen.

För att gå vidare till kvartsfinal måste nu Chelsea göra minst ett mål i returen som spelas på Camp Nou i Barcelona onsdagen den 14:e mars. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.