Chelseas Magdalena Eriksson jublar. Foto: Bildbyrån

Chelsea mirakulöst vidare i Champions League efter straffdrama

Magdalena Erikssons och Johanna Rytting Kaneryds Chelsea gick mirakulöst vidare från Champions League kvartsfinal. De kvitterade till 2-2 totalt (1-2-målet) i den 128:e minuten och vann sedan straffläggningen med 4-3 på Stamford Bridge. Då stod klockan på 23.56 svensk tid.

– Det känns helt fantastiskt. Svårt att beskriva känslan med ord just nu, säger Magdalena Eriksson till SVT Sport.

– En helt galen kväll och jag är så stolt över den mentaliteten vi visade som lag. Atmosfären var otrolig på Stamford Bridge, att få göra detta framför våra fans gör känslan ännu bättre.

Stor matchvinnare blev målvakten Ann-Katrin Berger som räddade Lindsey Horans straff. Zecira Musovic följde dramat från bänken.

På tilläggstid av förlängningen fick Chelsea straff efter en lång VAR-granskning. Lauren James fick Vicki Bechos fot lätt över sin egen och föll efter kontakten. Chelseas tränare Emma Hayes eldade på publiken. Maren Mjelde dunkade in straffen upp i det vänstra krysset för 2-1-reduceringen (2-2 totalt) i den 128:e minuten.

– Ett magiskt ögonblick, säger kommentatorerna på DAZN.

Chelseas Johanna Rytting Kaneryd byttes in till förlängningen och utmanade direkt med sina utvilade ben i regnet. I den andra förlängningskvarten var Magdalena Eriksson nära att orsaka en en straff men armen var en halvmeter utanför straffområdet så det blev en frispark för Lyon.

Strax efteråt spelade Ada Hegerberg in bolllen i straffområdet. Eriksson sträckte ut sig för att få bort den men kom inte åt och Sara Däbritz kunde ta emot den och skicka in 2-0 och ge Lyon ledningen med 2-1 totalt i den 110:e minuten.

Långt avbrott på grund av blodig skada

I mitten av den andra halvleken råkade Chelseas Melanie Leupolz ut för en elak skada. I en närkamp med Danielle van de Donk fick hon dennes armbåge rätt över ansiktet och blodet forsade från näsan. Hon satte sig ner och blev kvar där för vård i fem minuter innan hon gråtande leddes av av banan och byttes ut.

Ett par minuter efter skadeavbrottet gjorde Lyon 1-0, vilket gav förlängning för de åttafaldiga mästarna som också är regerande mästare. I kamp med den svenska landslagsbacken Magdalena Eriksson stötte Gilles in bollen efter Lindsey Horans fina inspel från högerkanten.

Det blev nästan helt tyst på Stamford Bridge förutom det lilla bortafölje som jublade för Lyon i ena hörnan.

Herrtränaren Graham Potter och flera av spelarna följde matchen från läktaren.

– Vi visste att det skulle bli två jämna tuffa matcher mot Lyon, och det blev det. Men vi gav aldrig och upp det var det viktigaste. Nu ser vi jättemycket fram emot att få möta Barcelona igen. Det kommer bli otroligt tufft men vi kommer vara hungriga för revansch, säger Eriksson till SVT Sport.