Chelsea gick inte till final i Champions League. Foto: Bildbyrån

Svenskslarv fällde Chelsea i Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Chelsea var bara ett mål från att ta den andra Champions League-semifinalen till förlängning, men trots ett stort tryck på slutet är det Lyon som går till final istället för svenskklubben Chelsea.

– Jag känner att vi gav allt vi kunde och gjorde en riktigt bra match. Vi hade inte turen på vår sida, säger Magdalena Eriksson till SVT Sport.

Lyon, med den norska stjärnan Ada Hegerberg i spetsen, hade 2-1 med sig från hemmaplan och det var också de som tog ledningen i London.

Efter en kvart slarvade både Magdalena Eriksson och Jonna Andersson innan bollen hamnade hos Lyons Delphine Cascarino innan Eugenie Le Sommer tilll slut gjorde 1-0.

– Det kommer billigt till där, de hade inte skapat något innan dess, säger Eriksson.

Chelsea svarade ganska snabbt genom en vacker frispark av So-Yun Ji, men trots att andra halvlek var Chelseas blev det aldrig mål. Dubbelmötet slutade därmed 3-2 till Lyon som har vunnit Champions League tre år i rad.

Eriksson spelade hela matchen medan Jonna Andersson blev utbytt. Hedvig Lindahl var bänkad till förmån för tyskan Ann-Katrin Berger. Arenan i London var nästan fullsatt då 6617 personer satt i publiken.

Lyon möter Barcelona i final efter att katalanerna slagit ut Fridolina Rolfös Bayern München i semfinal. För första gången sedan 2009 kommer det spelas en Champions League-final utan några svenskor i trupperna.

– Det är fantastiskt härligt att vara i en fjärde final i rad, säger Hegerberg till SVT Sport.

UEFA Women's Champions League

Chelsea logo

Chelsea

1 - 1

Olympique Lyonnais logo

Olympique Lyonnais

The Cherry Red Records Stadium, Kingston upon Thames
Publik: 4670
Domare: Sara Persson

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.