Jorginhos och Ben Chilwells Chelsea vann mot Jo Inge Bergets Malmö i Champions League. Foto: Bildbyrån

Malmö FF krossat igen – storförlust mot Chelsea

Uppdaterad
Publicerad

Ny förlust.

Och ny nolla för Malmö i Champions League.

På Stamford Bridge i ett regnigt London blev Malmö utspelat av Chelsea, och det regerande mästarlaget vann med 4–0. Och när halva Champions League-gruppspelet är avklarat har MFF noll poäng och 0–11 i målskillnad.

Av de fyra senaste målen kom två av dem från straffpunkten. Ena gången kapades Romelu Lukaku av Lasse Nielsen, Jorginho förvaltade den och utökade till 2–0 efter att Andreas Christensen gjort sitt första mål i Chelseatröjan vid öppningsmålet.

Lukaku tvingades bryta matchen efter Nielsens kapning, även anfallskollegan Timo Werner byttes ut på grund av skada under första halvlek.

”Ingen kraft”

– Det är en jättestor klasskillnad, Malmö kom inte ur Chelseas grepp. De var fysiskt starkare, spelade med en otrolig fart och finess. Malmö fick jaga väldigt mycket, och när de väl får tag på bollen har de ingen kraft kvar, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Till den andra tvingades Malmö byta ut målvakten Johan Dahlin, som ersattes av Ismael Diawara. Inte på grund av skada, berättade tränare Jon Dahl Domasson. Efter att Kai Havertz utökat till 3–0 via stolpen, släppte också Diawara in ett mål från elva meter, Eric Larsson orsakade denna och Jorginho blev tvåmålsskytt.

4–0 till Chelsea som nu ligger tvåa i gruppen på sex poäng, bakom Juventus som har full pott efter sin 1–0-seger (Dejan Kulusevski målskytt) mot Zenit Petersburg.

ARKIV: Colak inför matchen: ”Jag lever för dessa ögonblick” (19 oktober 2021)

UEFA Champions League

Chelsea logo

Chelsea

4 - 0

Malmö FF logo

Malmö FF

Stamford Bridge, London
Publik: 39095
Domare: Francois Letexier

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.