Chelsea är nära ligatiteln i England. Foto: Bildbyrån.

Svenskorna engelska ligamästare med Chelsea

Uppdaterad
Publicerad

Svenskt jubel i London.

Magdalena Eriksson, Zecira Musovic och Jonna Andersson är engelska ligamästare med Chelsea.

Seriesuveränen körde över Reading i den sista omgången.

– Wow, vilken känsla. Fantastiskt, jag är så stolt över tjejerna, säger Magdalena Eriksson i ett klipp på Chelseas Twitter.

Tyskan Melanie Leupolz satte 1-0 för de blåklädda redan efter en minut och åtta sekunder – det snabbaste målet i ligan den här säsongen, enligt statistiktjänsten OptaJoe – och gav den regerande mästaren bästa möjliga start hemma på Kingsmeadow i London.

Före paus utökade Francesca Kirby till 2-0.

Brittiskan satte också 3-0 i början av andra halvlek, där Chelsea drog ifrån ytterligare till både 4-0 och 5-0. Efter slutsignalen utbröt glädjescener på gräset när Chelsea firade sin fjärde ligatitel i klubbens historia.

– Jag njöt av varje minut av matchen, säger Kirby till BT Sport.

Avståndet ner till tvåan Manchester City blev två poäng.

Lagkaptenen Magdalena Eriksson spelade från start för Chelsea, medan Jonna Andersson byttes in i andra halvlek. Zecira Musovic satt på bänken.

Titeln innebär att Chelsea har vunnit både ligan och ligacupen, och fortsatt har chansen att vinna ”allt”. Den 16 maj spelar laget Champions League-final mot Barcelona och FA-cupen ska spelas i höst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.