Emma Hayes blir den bäst betalda kvinnliga fotbollstränaren i världen när hon tar över USA. Foto: Johan Nilsson/TT

Chelseas Emma Hayes tar över USA – som får vänta till i maj

Uppdaterad
Publicerad

I kväll blev det officiellt klart att Chelseas tränare Emma Hayes tar över USA:s damlandslag i fotboll. De fyrfaldiga världsmästarna får dock vänta till i maj och får kort förberedelsetid inför OS i Paris i slutet av juli.

”Det är en stor ära att få möjligheten att träna det mest fantastiska laget i fotbollshistorien”, säger Hayes i ett pressmeddelande.

USA:s tillfälliga förbundskapten Twila Kilgore kommer att leda laget tills Hayes blir tillgänglig efter Super Women's Super Leagues avslutning i maj.

Chelsea hade redan kommunicerat att 47-åriga Hayes ska lämna klubben efter säsongen.

”Drömt om att få träna USA så länge”

”Jag har drömt om att träna USA länge så att få denna möjlighet är en dröm som går i uppfyllelse. Jag vet att det finns arbete att göra för att uppnå vårt mål att vinna konsekvent på högsta nivå”, säger Hayes.

De ekonomiska villkoren är inte offentliggjorda men det amerikanska förbundet meddelar att Hayes kommer att bli den bäst betalda tränaren inom damfotbollen.

Hayes tog Chelsea till 14 stora titlar, varav sex i ligaspelet.

I Chelsea spelar svenskorna Zecira Musovic och Johanna Rytting Kaneryd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.