MislavOršić sänkte Chelsea i premiären av Champions League. Foto: Bildbyrån

Chelseas kräftgång fortsätter – i Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Chelseas svaga säsongsinledning fortsatte när laget inledde Champions Leagues gruppspel med att förlora i Zagreb mot Dinamo med 1-0.

Premier League-sexan, som redan förlorat mot Leeds och Southampton, fick se Zagrebs segermål redan i den 13:e minuten.

Efter en snabb omställning bröstade Mislav Orsic med sig bollen på egen planhalva och rusade fri över hela planen och höll undan för uppvaktande Wesley Fofana och med en kylig höger yttersida spelade han bollen förbi målvakten Kepa Arrizabalaga.

”Vi underpresterade”

– Vi underpresterade och det var samma historia som vanligt. Vi hade en okej start men klarade inte av att sätta våra halvchanser. När vi sedan åkte på omställningen blev det tufft och vi fick problem, säger Chelseas tränare Thomas Tuchel till Uefa och utvecklade för AP:

– Vi saknar allt för tillfället.

Zagreb slog ut Tottenham säsongen 2020-21 och dagens insats var i klass med den skrällen.

– Det är en av de största vinsterna i klubbens historia, precis som den mot Tottenham förra året och ärligt talat så förtjänade laget segern, skriver Uefas utsände från Stadion Maksimir.

Säsongen 2020-21 vann Chelsea turneringen.

UEFA Champions League

Dinamo Zagreb logo

Dinamo Zagreb

1 - 0

Chelsea logo

Chelsea

Maksimir, Zagreb
Publik: 20607
Domare: István Kovács

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.