Arkivbild. Chelseatrion Zećira Mušović, Jonna Andersson och Magdalena Eriksson stoppas från landslagslägret. Foto: TT

Chelseatrion stoppas från landslagslägret

Uppdaterad
Publicerad

Chelseatrion Zećira Mušović, Jonna Andersson och Magdalena Eriksson stoppas från landslagslägret.

Maltas reserestriktioner mot England sätter stopp för trion, skriver Svenska fotbollförbundet på sin hemsida.

I tisdags presenterade förbundskaptenen Peter Gerhardsson truppen till landslagslägret på Malta nästa vecka. Med i truppen fanns Zećira Mušović, Jonna Andersson och Magdalena Eriksson – som alla tre spelar i Chelsea.

Redan från början visste Gerhardsson att Chelseatrion kan komma att stoppas från lägret – då var nämligen inte spelare från England tillåtna att resa in i Malta.

Damlandslaget i fotboll

Trion stoppas

– Det innebär också att vi tagit ut tre klara ersättare i Emma Holmgren, Amanda Nildén och Emma Kullberg, sa förbundskaptenen på presskonferensen i tisdags.

Maltas myndighet uppdaterar restriktionerna varje fredag och i dag kom beskedet att trion stoppas.

– Jag är besviken över att jag inte kan resa med tjejerna till Malta. Men jag kommer att se till att följa hemifrån, skriver Magdalena Eriksson på Twitter.

Under lägret på Malta spelar Sverige två landskamper, en mot Österrike och en mot just Malta. Båda matcherna sänds på SVT den 19 respektive 23 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet