Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Christopher McVey har fått Lionel Messi som lagkamrat Foto: TT

Christopher McVey fick perfekta lagkamraten – ”Världens bäste spelare”

Uppdaterad
Publicerad

Christopher McVeys säsong med Miami har inte varit på topp där laget ligger sist i MLS.

Men nu har laget fått ett tillskott som ska lyfta laget mot nya höjder. Och det är inte vem som helst, utan Lionel Messi.

– Det är världens bästa spelare enligt mig, säger McVey till SVT Sport.

23 matcher i liga- och cupspel, sju mål. Det är noteringen för Inter Miamis bäste målskytt såhär långt, Josef Martinez. Laget har haft en tung inledning på säsongen där de på 22 matcher endast skrapat ihop 18 poäng, och ligger sist i hela MLS. Och bristen på målskyttar har varit tydlig.

– Den har varit lite upp och ned. Jag tycker jag började bra. Sedan fick tränaren gå för vi hade det lite tufft. Sedan gick det ganska bra för oss med defensiven. Vi höll ganska bra bakåt men gjorde inga mål framåt, säger svenske stjärnan Christopher McVey till SVT Sport.

Backen McVey, som är född i Borås där han slog igenom med Elfsborg, har spelat i Miami i 1,5 år nu. Men det har varit en tung period, som nu skulle kunna vara på väg att bli betydligt roligare. För under sommaren storsatsade jumboklubben, där den främsta värvningen är någon som alla i fotbollsvärlden har koll på. Lionel Messi.

– Det är helt otroligt. Det är väl alla fotbollsspelares dröm att få spela med en sån spelare. Man växte upp med att kolla på honom. Det är världens bäste spelare enligt mig, säger McVey till SVT Sport.

Fem mål på tre matcher

Nu lär det inte dröja länge innan Messi tar över som lagets skyttekung. På tre cupmatcher har han hunnit med fem mål och en assist på 194 spelminuter, och Miami vann samtliga matcher. Och det är en spelare som inte bara sätter bollen i nät, utan även gör lagets övriga spelare bättre.

– Man ser på matcher och träningar hur bra han är. Han lyfter lagkamrater runt honom. Det ger självförtroende till spelare i laget, säger McVey.

En stor skillnad för McVey sedan Messi anslöt, och som han lär behöva vänja sig vid, är antalet journalister på plats som han måste trängas med.

– Jag tyckte ändå det kunde vara ganska mycket folk innan när det var 10-15 personer. Men nu första träningen med Messi var det runt 200. Så det är en stor skillnad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.