Cibicki tvåmålsskytt mot ”sitt” Malmö FF

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha spelat i Malmö FF i tio år sedan han var tolv lånades Pawel Cibicki ut till Jönköpings Södra den här säsongen. I dag gjorde han två mål för J-Södra när MFF besegrades med 3-2 i den första allsvenska matchen i Jönköping på 47 år.

Inför matchen hade talangen lovat att inte fira. Men han kunde inte hålla sig.

– Det blev lite firande. Jag såg mina grabbar (på läktaren) framför mig och det blev känslor så jag var tvungen. Det var bara känslor, bara känslor. Vi har en stor fördel eftersom alla underskattar oss och här finns det folk som tror på mig. Det är därför jag har utvecklats, säger Cibicki till C More.

Den sista halvtimmen fick J-Södra spela med tio man sedan 2-1-målskytten Daryl Smylie (vackert skott utifrån) blivit utvisad för filmning (sitt andra gula kort efter snack i matchupptakten). Malmö hade ett enormt tryck men lyckades aldrig komma närmare än Jon-Inge Bergets reducering med kvarten kvar.

Därmed är J-Södra med i tabelltoppen efter full poäng på de två inledande svåra matcherna med Kalmar borta och Champions League-laget i kväll med Pawel Cibicki som skytteligaledare på tre mål. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.