Anders Christiansen och Ola Toivonen. Foto: Bildbyrån

Christiansen om guldlaget: ”Vi har varit det bäst spelande laget”

Uppdaterad
Publicerad

Ett SM-guld bland flera den senaste tiden för Malmö FF och Anders Christiansen.

Men trots att dansken hyllar årets upplaga så har han svårt att sätta det i perspektiv till de övriga guldlagen som han varit med i.

– Det är svårt att jämföra, säger Christiansen till Dplay.

Med tre omgångar kvar att spela har Malmö FF säkrat guldet. Ett lag som stått ut i en svår säsong.

– Vi har varit det bäst spelande laget, gjort flest mål, släppt minst och spelat en offensiv mål. Vi var riktigt nära att ta oss ut i Europa och hade vi gjort det hade vi haft en tio av tio säsong. Vi har ett riktigt bra lag med många bra spelare,  säger Anders Christiansen i Dplays sändning.

– Det är svårt att jämföra. 2016 hade vi också ett bra lag. Vi kanske inte hade en lika bra trupp men vi hade ett lag med mycket med spetskvalité och en riktigt bra startelva. 2017 var det samma, vi hade ett bra lag men en tuff uppgift med Europaspel. Senaste året var också bra med Europa League och vi tog ändå 64 poäng men missade guldet.

”Därför jag kom hem”

En som inte är lika SM-guldrutinerad är lagkamraten Ola Toivonen som tog sitt första.

– Det var därför jag kom hem. Tyvärr kom jag hem till stadios som var tomma. Men jag tycker hela klubben visade att vi kör, det är en titel att spela om och vi skulle ut i Europa. Det var vårt mål, vi skulle vinna SM-guld vi skulle ta cupguldet, säger Toivonen till Dplay och hyllar laget.

– Vi får tyvärr bara en titel men det gör vi på ett storartat sätt med tre matcher kvar. Jag måste berömma alla spelare faktiskt för varje match har vi tänt till och ställt krav på varandra och det är därför jag tror vi står här i dag.

KLIPP: Malmö rivstartade och fixade SM-guldet hemma mot Sirius (8 november 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.