Manchester Citys tränare Pep Guardiola. Foto: Bildbyrån

Pep Guardiola: ”De dödar spelarna”

Uppdaterad
Publicerad

Han gör många förändringar.

Nu menar Pep Guardiola att han tvingas till det – och riktar hård kritik mot både Uefa och Fifa.

– De dödar spelarna, säger Manchester City-coachen.

Premier League-serieledarens tränare Pep Guardiola anser att spelschemat är för tajt. För att undvika för slitna spelare väljer han att rotera mycket och ofta, till helgens seger mot Leicester City gjorde han sex byten i startelvan jämfört med senaste matchen.

Och han kommer att fortsätta göra det.

– Spelarna kan inte förväntas lira tre matcher på en vecka utan ordentlig vila. De är människor, inte maskiner. Vissa av dem är upprörda eftersom de alltid vill spela, men det är inte möjligt, säger Manchester City-tränaren Pep Guardiola.

I den pågående säsongen tävlar Manchester City i fyra sammanhang – Premier League, Champions League, FA-cupen och ligacupen. Och gör det fortfarande, och har chansen på en titel-kvadrupel.

”Omöjligt”

– Om vi inte roterade, skulle vi inte befinna oss där vi är nu. Sjävklart skulle spelarna kunna lira, de har fantastisk mental styrka, men de måste vila. Fifa och Uefa dödar spelarna, för det är för mycket. Vi har inte vilat mitt under veckan någon gång sedan den här säsongen började, inte en enda gång.

– Det finns ingen spelare som kan upprätthålla detta, det är omöjligt.

I lördags vann Manchester City mot Leicester, efter det får klubben två dagars vila till första kvartsfinalmötet med Borussia Dortmund i Champions League. Sedan får City återhämta sig i tre dagar före ligamatchen mot Leeds, och sedan tre dagar igen innan CL-kvarten avgörs.

LISTA: Tre fotbollsbråk vi minns

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.