Pierre Webo, i Basaksehirs ledarstab, blev utvisad. Spelarna lämnade i protest. Foto: Bildbyrån och TT.

CL-mötet i Paris avbröts – spelarna lämnade i protest

Uppdaterad
Publicerad

Champions League-matchen mellan PSG och Basaksehir avbröts under tisdagskvällen.

Pierre Webo i Basaksehirs ledarstab blev utvisad när han anklagade en av domarna för rasistiska uttalanden.

Nu står det klart att matchen återupptas under onsdagen – med en ny domaruppsättning.

Det blev endast 15 minuter fotboll mellan Paris Saint-Germain och Basaksehir i Champions League. Sedan avbröts matchen.

Det blev kaosartade scener när Pierre Webo i Basaksehirs ledarstab fick rött kort av domaren Ovidiu Hategan. Webo blev utvisad när han anklagade en av domarna för rasism, enligt nyhetsbyrån AP.

Spelarna lämnade planen

Anfallaren Demba Ba, som satt på Basaksehirs bänk, bad domaren om en förklaring. Ba fick medhåll av PSG:s Neymar och Kylian Mbappe. Basaksehirs tränare Okan Buruk anklagade domaren för rasism.

Spelarna protesterade mot beslutet. Sedan valde de att lämna planen.

Uefa skrev senare i ett uttalande att ”matchen kommer att återupptas med en annan domare. Uefa kommer att noggrant undersöka saken och mer information är att vänta.”

Återupptas under onsdagen

Strax efter klockan 23.00 meddelade Basaksehir på Twitter att deras spelare tagit beslutet att inte återvända till planen, och något spel under tisdagskvällen blev det inte.

Kort därefter kom beskedet från Uefa att matchen kommer att återupptas under onsdagen klockan 18.55 – med en ny domaruppsättning.

PSG:s anfallsstjärna Kylian Mbappé visade sitt stöd för Webo på Twitter och skrev bland annat ”Vi är med dig” till Pierre Webo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.