Kaisa Collin förstärker AIK. Foto: Bildbyrån

AIK värvar från konkurrenten

Uppdaterad
Publicerad

AIK har gjort klart med den finska forwarden, Kaisa Collin.

–  En spelare som vi följt under en längre tid och när möjligheten uppstod att få henne till AIK så fanns det ingen tvekan, säger AIK:s manager för damlaget, Anne Mäkinen.

AIK har gjort klart med ett nyförvärv.

Det handlar om den 24-åriga finska forwarden, Kaisa Collin, som närmast kommer från spel med ligakonkurrenten, Eskilstuna United.

– Hon är en renodlad forward med näsa för mål. Kaisa är stark i luftrummet och bra i djupledsspelet, kvalitéer som vi velat få in i detta fönster. Dessutom är Kaisa en energisk glädjespridare, helt enkelt en karaktär som kommer att passa väldigt bra i vårt lag, säger damlagets manager Anne Mäkinen, till klubbens hemsida.

”Taggad, glad och tacksam”

Collin själv om att lämna Eskilstuna och flytta till Solna:

– Jag är taggad, glad och tacksam för denna nya möjlighet, säger Collin vars kontrakt med AIK är skrivet till den sista december 2023.

AIK är just nu placerade som nästjumbo i damallsvenskan med nio inspelade poäng på 12 matcher. Nästa match efter uppehållet för AIK:s del är när man får besök av Kristianstad, lördagen den 14 augusti.

MER DAMALLSVENSKAN: Här gör Häcken två mål på tre minuter (2 juli 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.