Lundström utvisad i AIK:s chockförlust

Verkligen allt gick emot de regerande svenska mästarna AIK i den första kvalomgången till Champions League mot 811-rankade armeniska laget Ararat-Armenia och framförallt för comebackande Robert Lundström.

Backen orsakade straff tidigt, han drog på sig rött kort och AIK förlorade med 2-1.

AIK:s Champions League-äventyr är igång och det kunde ha börjat bättre för de regerande mästarna borta mot det 811:e bästa laget i Europa – Ararat Armenia.

Ja, det allra mesta gick emot AIK i en match som präglades av den tunga starten.

Minut 3: lågt inlägg mot straffområdet där start-comebackande Robert Lundström kommer på efterkälken, rycker ner Furdjel Narsingh, straff och gult kort för Lundström. Straffen i mål.

Obasi med viktigt bortamål

Minut 13: Lundström kommer fel igen, sparkar ner samme Narsingh och får rött kort – blytung comeback för Lundström och tung uppförsbacke direkt.

AIK var farliga på fasta situationer matchen igenom och satte, vad som kan bli ett viktigt bortamål, på just hörna. Chinedu Obasi kom högst på en hörna och axlade in kvitteringen i den första halvleken.

Armenias 2-1-mål, som också blev slutresultatet, föregicks av en misstänkt offside på Petros Avetisyan, som precis innan halvtid stötte in sitt andra mål. AIK-spelarna viftade och skrek förgäves mot linjedomaren. Mycket var emot AIK den här kvällen i Armenien.