AFC:s målvakt Wille Jakobsson Foto: Bildbyrån

Coronadrabbat AFC utspelat mot Dalkurd

Uppdaterad
Publicerad

AFC Eskilstuna har fått en bedrövlig start på säsongen. Med covid-19 som härjar i truppen fick tränare Özcan Melkemichel låna in spelare från kvällens U19-lag för att få ihop en bänk i bortamatchen mot Dalkurd.

– Det är klart att jag lider med dem, säger Dalkurds Kadir Hodzic efter 5–0-segern.

AFC Eskilstuna förlorade premiären hemma mot Västerås i förra veckan med 0–1. Några dagar senare berättade sportchefen Tore Eliasson att laget drabbats av flera coronafall i truppen – hela sex spelare hade haft symptom.

Så när laget under tisdagen mötte Dalkurd på bortaplan i Uppsala – Dalkurds första säsong på Studenternas IP efter flytten från Borlänge – var det en tunn trupp som gästerna ställde på benen. Förutom alla coronafall fanns även Joshua Wicks och Aliyu Yakubu på skadelistan.

På bänken satt nämligen bara tre spelare – alla hämtade från klubbens U-19 lag.

På planen blev det sedermera också en överkörning. Hemmalagets mittback John Stenberg blev tvåmålsskytt på bara 37 minuter efter att ha använt pannan vid båda tillfällena. I den andra halvleken gick Dalkurd i från och vann med hela 5–0.

Hemmalaget utnyttjade, till skillnad mot AFC som inte gjorde något, alla fem byten i matchen och gav flera spelare chansen. Efter 0–0 mot Akropolis senast tog Dalkurd därmed säsongens första seger.

– Det är en otrolig lättnad. Bollen rullar och vi jobbar med de sekvenser vi ska för att såra AFC. Det var en rättvis seger. Men det är klart att jag lider med AFC. De har ett par viktiga spelare borta som påverkar deras lag. Men det är inget jag lägger fokus på, säger Kadir Hodzic till Dplay.

KLIPP: Solomål sänkte AFC mot Västerås SK (16 juni 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.