Armin Gigovic. Foto: Bildbyrån

Helsingborgstalangen testades positivt för covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Armin Gigovic saknades i truppen till Helsingborgs bortamatch mot AIK. Orsaken: mittfältaren har testats positivt för covid-19.

Den fotbollsallsvenska jumbon skriver på sin webbplats att 18-åringen mår bra och är isolerad och att han kommer vara hemma tills han är symptomfri.

”Vid ett tidigare skede hade vi ett misstänkt fall i klubben som visade sig vara negativt. Vi har nu, precis som då, haft en tät dialog med både fotbollsförbundets medicinska kommitté och infektionskliniken i Helsingborg. Vi känner oss trygga i sättet vi hanterar situationen på och är oerhört observanta på ifall det skulle hända mer”, säger lagläkaren Harald Roos till klubbens webbplats.

Gigovic har startat 14 av sina 15 spelade matcher och han gjorde säsongens hittills enda mål när han ordnade kvitteringen i 2–2-mötet borta med Djurgården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.