Odion Ighalo, till vänster, i Watfords tröja i en match från 2016. Foto: TT.

Coronaviruset: Nyförvärvet missar Man Uniteds läger i Spanien

Uppdaterad
Publicerad

Manchester Uniteds nyförvärv, anfallaren Odion Ighalo, tvingas stanna kvar i staden när klubben är på träningsläger i Spanien. Detta efter farhågor kring coronaviruset.

Den nigerianske anfallaren flög från Shanghai, där han tillhörde Shenhua, till Manchester senaste helgen som ett lån säsongen ut. 30-åringen var ivrig på att lära känna sin nya klubb och inställd på att följa med till Marbella. Men så blir det inte.

Anledningen är coronaviruset.

– Odion kommer att stanna kvar i Manchester eftersom han flugit in från Kina inom de senaste två veckorna. På grund av situationen i Kina är vi inte säkra på att han tillåts flyga in i England en gång till om han lämnar landet, säger tränaren Ole Gunnar Solskjaer enligt The Guardian.

Norrmannen är orolig för att säkerhetsnivån på gränskontrollen ska höjas och vill inte riskera att Ighalo tvingas stanna kvar i Spanien.

Man United kommer att stanna i den spanska solen till på fredag.

Nästa match för Man United är bortamötet med Chelsea i London i ligan 17 februari.

Första fallen i Europa bekräftade:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.