Foto: Bildbyrån

Cupfinal flyttas från Gamla Ullevi

Uppdaterad
Publicerad

Gamla Ullevis hybridgräsmatta är fortfarande inte klar för spel. Nu flyttas ytterligare en rad matcher till andra arenor, bland annat cupfinalen mellan Göteborg FC och Kristianstad och den allsvenska matchen mellan IFK Göteborg och AIK.

Göteborgs kommunala evenemangsbolag Got Event har beslutat att låta Gamla Ullevis plan vila i ytterligare drygt två veckor, till 10 maj. Beslutet togs trots att Svenska fotbollförbundet gav klartecken för spel efter en inspektion av gräset på tisdagen.

Got Event vill låta gräset sätta sig lite till, med tanke på det täta matchandet på Gamla Ullevi. Hybridgräset har lagts om under försäsongen, men mattan anses inte ha hunnit bli tillräcklig stark för matcher.

IFK Göteborgs allsvenska möte med AIK på måndag flyttas, liksom ”Blåvitts” tidigare hemmamatcher i år, till det betydligt större Ullevi.

Detsamma gäller för Örgryte, som får ta emot Västerås på Ullevi på fredag.

Gais har spelat sina första hemmamatcher på Hisingens fotbollsarena, men den är upptagen av allsvenska Häcken när Gais har sin nästa hemmamatch söndag 5 maj. Det innebär troligen att även Gais kommer att använda Ullevi som hemmaplan.

Cupfinalen mellan Göteborg FC och Kristianstad skulle också ha spelats på Gamla Ullevi, på första maj. Den flyttas sannolikt till Göteborg FC:s ordinarie hemmaplan Valhalla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.