Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Curlingprofilen Peja Lindholm berättar varför han tog jobbet som klubbdirektör i ÖFK. Foto: Fredrik Lundmark/SVT

Curlingikonen Peja Lindholm tar över Östersunds FK

Uppdaterad
Publicerad

Curlingikonen Peter ”Peja” Lindholm tar över fotbollsklubben Östersunds FK.

– Det är ett fantastiskt uppdrag, säger Lindholm till ÖFK:s hemsida.

Lindholm ledde för ett par veckor sedan Danmarks damer till EM-guld i curling i just Östersund.  På Lindholms meritlista finns bland annat tre VM-guld, två EM-guld och OS-deltagande som skipper för sitt framgångsrika lag. Som ledare inom curlingen har han tränat de svenska curlinglandslagen under ett flertal år.

– Det har gått väldigt fort, berättar Peja Lindholm för SVT Nyheter Jämtland. Vi hade ett första möte i lördags.

Nu blir det något helt annorlunda för 52-åringen som ska bli både vd och klubbchef.

Kvalade sig kvar och räddade licensen

Östersund klarade sig kvar i superettan via kval. Efter det fick klubben, som haft stora ekonomiska problem, även klartecken med licens för nästa säsong.

– Det är ett fantastiskt uppdrag. Att få vara en bidragande del att bygga upp det nya ÖFK från grunden, där fokuset kommer vara att det sportsliga ska synas är ett uppdrag som är svårt att tacka nej till. Jag vill skapa förutsättningar för att klubben ska komma upp i det högsta planet igen, och jag tror på det här, säger Peja Lindholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.