Foto: BILDBYRÅN

Dahlkvist: ”Jag blev väldigt besviken”

Uppdaterad
Publicerad

Hon har varit bofast i landslaget sedan 2009.

Men när Peter Gerhardsson presenterade sin första landslagstrupp stod det klart att Lisa Dahlkvist petats.

– Jag blev väldigt besviken, säger Dahlkvist till SVT Sport.

Pia Sundhage har lämnat det svenska landslaget och lämnat plats för sin ersättare Peter Gerhardsson. Och det blir förändringar direkt.

När Gerhardsson tog ut VM-kvaltruppen till matchen mot Kroatien saknades Lotta Schelin – och Olivia Schough och Lisa Dahlkvist var petade.

– Förhoppningsvis visar hon att hon vill vara med och kan komma med till Danmark. Ett tufft beslut för mig, men jag tror på det här och då beslutade jag det, sade Gerhardsson på presskonferensen.

”Lite oförberedd”

Dahlkvist informerades personligen av Gerhardsson före presskonferensen.

– Han ringde i förmiddags och berättade att jag inte skulle vara med. Jag blev väldigt besviken att jag inte får vara med på nästa läger.

Blev du förvånad?

– Jag kände mig lite oförberedd. Det var inte så väntat. Det var lite förvånande.

Hur var samtalet med Gerhardsson?

– Det var egentligen väldigt kort samtal. Han har väl massor att göra i dag och fokuserar på truppen som är uttagen. Det var mest bara ett besked om att jag inte kommer att komma med.

Vad svarade du på det beskedet?

– Jag sa väl bara att jag respekterar det. Det är så det är med tränare och spelare, man får bara köpa vad tränaren tycker. Det var ett ganska lugnt samtal.

Vill återvända till landslaget

Dahlkvist själv är nöjd med sina insatser i landslaget det senaste året, men i klubblaget Kif Örebro är det desto tuffare. Laget kämpar för allsvensk överlevnad och är jumbo i damallsvenskan.

– Jag tycker att det har känts bra, och jag hade en bra känsla i EM. Sen är det lite jobbigare i klubblaget där vi får kriga till oss varje poäng. Det gör väl att man inte har världens bästa känsla som spelare men jag tycker att jag har presterat i klubblaget trots förutsättningarna

Hur känner du för landslagsspel i framtiden?

– Jag vill absolut spela i landslaget och jag ser mig själv som en landslagsspelare. Jag vill spela många landskamper till.

Gerhardssons trupp

Målvakter

Hilda Carlén, Piteå, Hedvig Lindahl, Chelsea, Zecira Musovic, Rosengård

Försvarare

Nilla Fischer, Wolfsburg, Amanda Ilestedt, Potsdam, Linda Sembrant, Montpellier, Magdalena Eriksson, Chelsea, Jessica Samuelsson, Arsenal, Jonna Andersson, Linköping, Mia Carlsson, Kristianstad, Nathalie Björn, Eskilstuna.

Mittfältare/anfallare

Caroline Seger, Rosengård, Petra Andersson, Eskiltuna, Hanna Folkesson, Rosengård, Kosovare Asllani, Linköping, Stina Blackstenius, Montpellier, Mimmi Larsson, Eskilstuna, Julia Spetsmark, Kif Örebro, Lina Hurtig, Linköping, Marija Banusic, Linköping, Fridolina Rolfö, Bayern München, Tove Almqvist, Linköping, Johanna Rytting Kaneryd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.