Johan Sandahl från hans senaste sejour i Dalkurd 2016. Foto: Bildbyrån

Dalkurd har gjort klart med ny tränare

Publicerad

I maj avgick Dalkurs tränare Azrudin Valentic. Nu är det klart att Johan Sandahl återvänder till klubben en tredje gång.
– Jag är väldigt glad över att vara här, säger Sandahl till klubbens hemsida.

Dalkurd har nu presenterat Johan Sandahl som ny tränare för klubben. Han ersätter Azrudin Valentic, som tog över Dalkurd inför säsongen men som avgick i maj efter en tung period i botten av Allsvenskan.

Johan Sandahl var senast i danska Vejle och har varit i Dalkurd två gånger tidigare, som huvudtränare säsongen 2011 och som assisterande tränare 2016. Nu blir det alltså en tredje sejour i klubben.

– Jag är väldigt glad över att vara här. Tidigare har jag haft två väldigt fina perioder i klubben och jag hoppas och tror på en lika fin tredje period här, säger Sandahl till klubbens hemsida.

”Tufft sportsligt läge”

Dalkurd ligger nästsist i Allsvenskan med fem inspelade poäng.

– Vi är i ett tufft sportsligt läge och det kommer att krävas stor noggrannhet, kloka beslut och ett mycket hårt arbete av oss alla för att ta oss dit vi vill vara. Men så länge vår tro finns där så kommer allt vara möjligt. Och vi ska vara Dalkurd, säger Sandahl.

Sandahls kontrakt sträcker sig över resten av säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer