Andreas Brännström. Foto: Bildbyrån

Dalkurdtränare anklagar Syrianska för matchfixning

Uppdaterad
Publicerad

Dalkurds tränare Andreas Brännström har via Twitter anklagat Södertäljeklubben Syrianska för att använda matchfixning som ”ekonomisk modell”.
– De är som riktigt dåliga skådespelare, säger han till Fotbollskanalen.

Det började med att riksdagsledamoten Fredrik Malm gratulerade Dalkurd till det allsvenska avancemanget och beklagade sig över att Syrianska åkte ur.

”Grattis till Dalkurd givetvis, men samtidigt tråkigt att Syrianska åkte ur. Både Syrianska och Assyriska får börja om, men kommer tillbaka.”, skrev han på Twitter.

Brännström gick in och svarade. Först med ”som politiker tror jag inte det bästa är att propagera för matchfixningens högborg” och efter fler svar skrev han att ”få har det som ekonomisk modell” och syftade på Syrianska.

”Bara att ta fram ett par matcher”

Fotbollskanalen: Ser du något problem i att du som tränare uttrycker att de systematiskt sysslar med det här?

– Jag tror aldrig att en annan tränare kommer att göra det. Samtidigt är det så enkelt att alla andra tränare blir arbetslösa och utan pengar om det här fortsätter så jag tror inte att de har något emot att jag gör det.

Brännström menar alltså att föreningen själv har sysslat med matchfixning.

– Ja, det är bara ta fram ett par matcher och titta noga. Har man det minsta fotbollskunskap så ser man att det inte ens är nära att vara okej. Skulle jag sälja en match så skulle jag kunna göra det på ett bättre sätt, så mycket kan jag säga. De är som riktigt dåliga skådespelare.

Brännström har nu raderat sina tweets.

”Det är Dalkurds match som är misstänkt”

Aftonbladet når Syrianskas sportchef Can Melkemichel är han förvånad.

– Det är Dalkurds egen match mot Norrby som är misstänkt så jag tycker det är väldigt, väldigt konstigt att han går ut med ett sådant påstående, säger han.

– Det finns en organisation mot matchfixning i Sverige med Svenska fotbollförbundet och polisen och där är vi inte ens misstänkta för något. Jag tycker därför att det är konstigt att jag egentligen ska kommentera vad en tränare säger och tycker. Men jag kan inte säga något mer innan jag läst det själv.

SVT Sport har talat med Dalkurds ordförande Ramazan Kizil som inte ville kommentera.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer