Umeås lagkapten Fanny Hjelm-Rönnlund. Foto: Bildbyrån

Damallsvenskan skulle ha startat i helgen

Uppdaterad
Publicerad
Planen var damallsvenskan skulle ha dragit igång den här helgen.
Men i stället för att fokusera på att hitta formen och spela matcher har det slutat med permittering och ovisshet.
– Det är jättekonstigt. Det känns som att försäsongen har hållit på i ett halvår nästan, säger Göteborgs Emma Berglund i Helgstudion.

Umeå IK har varit otroligt framgångsrika på 2000-talet. Klubben har vunnit sju SM-guld och tagit hem Svenska cupen vid fyra tillfällen.

De senaste tre säsongerna har dock Umeå IK spelat i elitettan. I dag skulle klubben ha spelat i högsta serien igen, på hemmaplan mot Rosengård.

– Det är så klart tråkigt. Vi hade sett fram emot den här dagen länge, en speciell dag för oss som hade tagit oss tillbaka till damallsvenskan. Det skulle vara en fest, och även roligt att möta Rosengård på hemmaplan, säger Umeås lagkapten Fanny Hjelm-Rönnlund till SVT Sport.

– När man inte vet hur de ser ut de närmaste veckorna blir det svårt i uppladdningen. Vi har kört på oss som vanligt fram till i går, vi har tränat sju pass per vecka. Vi har haft det jobbigt, som en försäsong ska vara. I och med att vi blir kortidspermitterade har vi 16 dagars ledigt, man får träna på egen hand och vara med nära och kära. Sen träffas vi igen och drar igång med en ny försäsong.

ARKIV: Här är Umeås resa till toppen (11 oktober 2019)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här är Umeå IK:s resa till toppen

”Det är jättekonstigt”

Emma Berglund spelar till vardags i Göteborg.

– Det är jättekonstigt. Det känns som att försäsongen har hållit på i ett halvår nästan. Vi vet fortfarande inte ens när vi ska hitta formen för att vara i toppform. Men just nu får man ta det som det kommer, det får alla göra. Det handlar inte bara om idrottsvärlden, utan alla människor i världen är i samma situation, säger Berglund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer