Magdalena Eriksson. Foto: Bildbyrån

Magdalena Eriksson inför VM-kvalet: ”Vi har tagit oss extremt långt”

Uppdaterad
Publicerad

Imorgon fredag är det dags för damlandslagets första match i VM-kvalet – där man ställs mot Slovakien.

För Magdalena Eriksson blir det ett test för laget som ska förtsätta utvecklas.

– Vi har tagit oss extremt långt i vårt spel. Nu handlar det om att fortsätta jobba och spetsa till allting, säger Eriksson till SVT Sport.

Slovakien på bortaplan blir Sveriges första hinder på resan mot VM 2023 och OS 2024.

Efter OS-silvret är de blågula damerna rankade som tvåa i världen – och favoritskapet ligger på Sverige.

– För oss handlar det inte om att fokusera på vad man borde göra eller inte göra. Att inte lägga någon värdering i motståndet utan spela vårt spel, säger Magdalena Eriksson till SVT Sport.

– Vi har tagit oss extremt långt i vårt spel och en ett grundspel som vi alla är med på. Nu handlar det om att fortsätta jobba och spetsa till allting, det är det vi ska ta tag i imorgon, säger hon.

”Meddelas imorgon”

Det är inte första gången man ställs mot Slovakien. Senast lagen möttes vann Sverige med 6-0. Men för förbundskaptenen Peter Gerhardsson är ingenting klart på förhand.

– Man vinner inga matcher på förhand. Vi har respekt för motståndarna men med tron på att vi kan vinna, säger han till SVT Sport.

Ett frågetecken inför matchen har varit målvakten Hedvig Lindahls vara eller icke vara i startelvan efter sin skada. Men under torsdagen tränade alla för fullt.

– Alla spelare tränade som vanligt och som alltid värderar vi allt efteråt. Det beslut som jag tar meddelar jag imorgon, säger Gerhardsson.

KLIPP: Elin Rubensson stod för drömmål för Häcken (12 september)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.