Real Madrids ytterback Dani Carvajal var besviken efter uttåget. Foto: TT

Dani Carvajal: ”Har varit en skitsäsong”

Uppdaterad
Publicerad

Real Madrid är utslaget ur Champions League efter att ha förlorat med 1-4 hemma mot Ajax.

– Säsongen är i princip över för oss, säger ytterbacken Dani Carvajal enligt The Guardian

Den trefaldiga regerande mästaren Real Madrid åkte skrällartat ut Champions League i går efter att ha förlorat med 1-4 mot Ajax. Och det var ett besviket lag som mötte pressen efteråt.

– Jag har aldrig känt så här förut. Jag vet inte hur jag ska förklara det. På en vecka förlorade vi allt, vi förlorade allt hemma. Säsongen är i princip över för oss, säger ytterbacken Dani Carvajal enligt The Guardian.

– Vi måste fortsätta vara professionella och vi måste stå upp och inte gömma oss. Vi vet att det har varit en skitsäsong.

Kommer inte säga upp sig

Tränaren Santiago Solari var även han besviken efter uttåget, men tänker samtidigt inte lämna in sin avskedsansökan än.

– Jag kom inte till klubben bara för att ge upp. Jag överväger inte något sådant, säger han, säger Santiago Solari.

Samtidigt är kritiken i spansk press inte nådig efter storförlusten.

”Här vilar ett lag som skapade historia. Ett förnedrande slut på en icke-upprepbar era ” skriver Madridbaserade tidningen Marca, med en bild på resultattavlan – Real Madrid 1, Ajax 4 – på sin förstasida, efter Real Madrids chockartade förlust.

Konkurrenten AS fyller på med ”Fyra månaders lidande” och syftar på tiden som väntar tills nästa försäsong sparkar i gång i sommar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.