Daniel Nannskog menar att valet av Jose Mourinho som tränare för Tottenham är ”gambling” av klubben. Foto: Bildbyrån

Daniel Nannskog om Mourinho till Tottenham: ”Förvånande”

Uppdaterad
Publicerad

Jose Mourinho tar över Tottenham.

Ett märkligt val av London-klubben, anser SVT Sports expert Daniel Nannskog.

– Det känns som en gambling, säger han.

Många supportrar och fotbollsprofiler har uttryckt stor förvåning och kritik till Tottenhams val av Jose Mourinho som ny manager för klubben, efter att de i går avskedat Mauricio Pochettino.

SVT Sports expert Daniel Nannskog är inget undantag.

– Det känns förvånande, det måste jag säga. Man känner väl att han har varit på nedgång, minst sagt. Inte minst med Manchester United i fräscht minne, och jag trodde inte att Tottenham skulle vara intresserade. Jag tycker att Pochettino har varit en väldigt bra tränare för Tottenham, även om det har hackat rejält i ligan, säger han, och fortsätter:

– Så att Mourinho skulle komma in... Nej, Det förvånar mig.

Varför tror du att de valde honom?

– Jadu... Det är en bra fråga. Jag vet inte hur de tänker. Men det är väl trots allt en vinnare, det är väl det de tror från Tottenhams håll. Han har ju vunnit ligan, vunnit Champions League vunnit det mesta.  Man tror väl kanske att han ska hitta tillbaka till sitt gamla Mourinho.

– Det är väl de anledningarna, förmodar jag.

”En gambling”

Mourinhos kontrakt sträcker sig hela vägen till 2023. Lite väl långt, anser Nannskog.

– Ja, det är långt. Det är långt. På något sätt är det en gambling. Hade det varit för något år sedan hade det kanske inte varit det, men med tanke på hur Morurinho var den senaste sejouren i United så känns det som en gambling att skriva ett så pass långt kontrakt, säger han.

Aktuell för United?

Vad som händer med den 47-årige Pochettino, som ledde Tottenham i fem och ett halvt år, återstår att se. Men Daniel Nannskog tror inte att det kommer att dröja länge innan vi får se honom på tränarbänken igen.

– Det är en jäkligt bra tränare, känner jag. Så han kommer inte gå arbetslös så länge. Arsenal är ju ett lag som kanske hade behövt en ny tränare, som borde vara intresserade av hans tjänster. Sen är frågan om han är sugen på att gå till Arsenal, säger Nannskog, och fortsätter:

– Manchester United är defintivt ett annat lag som han hade kunnat vara aktuell för.

Så här har Mourinhos tränarkarriär sett ut

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.