Joakim Maehle försöker ta sig förbi det kroatiska försvaret på Parken. Foto: TT

Danmark förlorade hemma efter bortasuccén

Uppdaterad
Publicerad

Danmark hade inlett med full pott efter de svåra bortamatcherna mot Frankrike och Österrike. När laget fick spela inför den rödvita väggen på Parken inkasserade laget den första förlusten i årets Nations League. Kroatien vann med 1-0 på Parken.

Burop fyllde Parken efter den danska förlusten. Efter att Kroatien bytt in Luka Modric och Mateo Kovacic efter pausen tog man tag i taktpinnen.

– Det är två spelare i världsklass som kom in. De är väldigt, väldigt bollsäkra. De gör inga felpassningar, och vi använde mycket energi på att springa runt, säger Joakim Mæhle till danska TV2.

Med drygt 20 minuter kvar gjorde Kroatien segermålet. Efter en hörna spelades bollen in i det danska straffområdet och via en tursam studs kunde inbytte Mario Pasalic hålla sig framme och göra 1-0 och fira inför den schackrutiga vitröda klacken på Parken i Köpenhamn.

Dansk kvittering underkänd för offside

Strax innan hade Joachim Andersen fått ett gult kort, hade kunnat vara ett rött, efter en rejäl kapning av Andrej Kramaric. 

De danska fansen sjöng ”Vi er röde, vi er hvide” för att mana på laget.

I slutminuterna jublade både danska spelare och fans efter att Jonas Wind stött en boll i mål efter en fin löpning i djupet. Domaren hade kontakt med VAR-rummet som kunde upplysa om att det var offside. 

Även nästa match i Nations League är på parken. På måndag tar Danmark emot Österrike.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

UEFA Nations League

Danmark logo

Danmark

0 - 1

Kroatien logo

Kroatien

Parken, Köpenhamn
Publik: 35862
Domare: Bartosz Frankowski
UEFA Nations League
League A – Grupp 1 - 2022/2023
#LagSVOFGM-IMMP
1
Kroatien logotypCROKroatien
64118-6+213
2
Danmark logotypDENDanmark
64029-5+412
3
Frankrike logotypFRAFrankrike
61235-7-25
4
Österrike logotypAUTÖsterrike
61146-10-44

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.