Pierre Bengtsson i FC Köpenhamn Foto: Bildbyrån

Danska regeringen positiv till större publik

Uppdaterad
Publicerad

FC Köpenhamn vill dela in hemmaarenan Parken i olika hallar för att få in fler supportrar när en viss publik ska tillåtas i Danmark.

Och regeringen öppnar nu för att genomföra försök med över 500 personer på läktaren.

Under nästa fas när Danmark öppnar upp efter coronanedstängningen ska det bli tillåtet att samla 500 personer på exempelvis en fotbollsmatch.

Men flera klubbar tycker inte att det räcker med det. FC Köpenhamn har tagit fram ett förslag där man vill dela in Parken i 21 hallar med 500 åskådare i varje hall för att därmed nå en publikkapacitet på 10 500.

– Vi kan hantera många fler (än 500), och vi kan göra det säkert. Vi har arbetat på det här över helgen, och jag kan garantera att vi kan hantera det, sade FCK-chefen Lars Bo Jeppesen till TV 2.

Och det verkar som att regeringen är positivt inställd till att fler än 500 åskådare ska kunna släppas in under nästa fas.

Statsministern Mette Frederiksen har skickat ett brev till partiledarna där hon föreslår ett försök med fler än 500 åskådare på arenan på en eller flera matcher i superligan, enligt TV2.

Frederiksen betonar dock att det kräver att hälsomyndigheterna anser att man kan göra det under säkra former.

KLIPP: Tegnell om de lättade resereglerna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.