Frida Leonhardsen Maanum tvåmålsskytt för Linköping (arkivbild). Foto: Bildbyrån

Norskan tvåmålsskytt när Linköping vann

Linköping ville inte tappa i kampen om en Europaplats och Djurgården ville skapa ett glapp ner till nedflyttningsplatserna.

Det blev gästerna på Stockholms stadion som fick sin önskan uppfylld.

Frida Leonhardsen-Maanum gjorde två av målen när Linköping vann med 3-0.

Göteborg och Rosengård ser ut att göra upp om SM-guldet och därmed också ta varsin plats i Champions League kommande säsong.

Men numer ger också bronsplatsen i damallsvenskan spel ute i Europa och det är en position som är eftertraktad. I skrivandets stund är det Kristianstad som håller hårt i den, men man utmanas av Linköping.

Därför var det för LFC en viktig match i Stockholm under lördagen – som man till sist lyckades vinna med klara 3-0.

Potentiell rysare avslutar

Norskan Frida Leonhardsen-Maanum inledde målskyttet fem minuter från slutet av den första halvleken och utökade till 2-0 fem minuter in på den andra. När Uchenna Kanu sedan placerade in 3-0 knappa 20 minuter från slutet, var matchen stängd.

– Det var skönt och efterlängtat med ett par mål. Vi kände att vi behövde en stor seger här i dag för att få in lite självförtroende i laget, säger Leonhardsen-Maanum till SVT efter segern.

I den sista omgången av damallsvenskan möts Kristianstad och Linköping.

– Det kan bli en tredjeplatsfinal, så det känns väldigt kul, avslutar norskan.