Viktor Fischer var ett jättelöfte i Ajax Foto: Bildbyrån

Danske forwarden Viktor Fischer klar för AIK

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsmeriterade danske forwarden Viktor Fischer är klar för AIK Fotboll. Han lånas in från belgiska klubben Royal Antwerp FC över säsongen 2023.

Medieuppgifter om utlåningen har cirkulerat en längre tid. AIK skriver på sin hemsida att Viktor Fischer per omgående ansluter till klubbens pågående träningsläger i Portugal.

– Jag ser fram emot att bli en del av en klubb som under de senaste veckorna verkligen har visat att de vill att jag ska vara en del av deras säsong 2023, säger Fischer i ett uttalande.

28-åringen har spelat 21 A-landskamper för Danmark och gjort tre mål i landslagströjan. Han slog igenom i Ajax som junior och lovande talang 2011 och var med och spelade hem ligatiteln med Ajax säsongerna 2012/2013 och 2013/2014.

Blygsamt med speltid

Efter tre och ett halvt år i FC Köpenhamn skrev Fischer i sommarfönstret 2021 ett fyraårskontrakt med Royal Antwerp FC.

Han har det senaste året inte varit en given startspelare i den belgiska klubben då han har dragits med skadebekymmer. Under pågående säsong har han fått blygsamt med speltid.

– Om han kan komma tillbaka till gammal god matchform kan han potentiellt bli årets utropstecken i Allsvenskan, säger AIK:s vd Manuel Lindberg.

KLIPP: Rekorddyr Enzo Fernandez till Chelsea

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.