David Luiz får rött kort av domaren. Foto: Bildbyrån.

David Luiz hade ingen rolig kväll mot Manchester City.

Han hoppade in, han orsakade straff – han blev utvisad.

Arsenal förlorade med 0-3.

– Det är mitt fel. Laget gjorde bra ifrån sig, särskilt med tio man, säger Luiz enligt Reuters.

Brassen kom in i den 24:e minuten i Arsenals bortamötet mot Manchester City. Försvararen ersatte Pablo Mari.

På tilläggstid i första halvlek gjorde han bort sig när han skulle rensa undan bollen och det gav Raheem Sterling ett fritt läge framför mål. City-spelaren sköt in 1-0.

Orsakade straff

I början av andra halvlek blev kvällen ännu tyngre för David Luiz.

Brassen hängde inte med Riyad Mahrez, han drog ner honom i straffområdet. Rött kort direkt för 33-åringen.

Kevin De Bruyne gjorde 2-0 till City. Matchen slutade 3-0 efter sent mål av Phil Foden.

City är tvåa i Premier League, klubben har 22 poäng upp till tabellettan Liverpool. Det återstår nio omgångar.

Klipp: Här knäböjer spelarna inför avspark