SVT:s experter oense om Diamantbollen. Foto: Bildbyrån

De ska tilldelas Diamant- och Guldbollen enligt Nannskog och Johannesson

Uppdaterad
Publicerad

Inför kvällens årliga fotbollsgala ikväll frågade vi våra experter vem de tycker ska tilldelas Diamant- respektive Guldbollen.

– Guldbollen till Victor Lindelöf, ordinarie i ett så pass stort lag som Man U. Ledande i landslaget. Diamantbollen tycker jag Kosovare Asllani ska ha, främst för hennes prestationer i landslaget där hon är den kreativa hjärnan i offensiven. Otroligt viktigt för ett lag att ha just den kreativiteten som hon besitter för att luckra upp motståndarna, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Vår andra expert Markus Johannesson tycker också Victor Lindelöf bör tilldeles Guldbollen.

– Lindelöf är ordinarie i Man U, levererar vecka ut och vecka in på den scenen. Han spelar ett mittbacksspel som göra andra bättre i försvarsspelet Kollegorna Maguire och Granqvist får fokusera på sitt. Han är snabb, skicklig med bollen och en bra passningsspelare. Min outsider är Emil Forsberg som trots skadebekymmer gör det riktigt bra i ett topplag i Bundesliga.

– Diamantbollen tycker jag att Caroline Seger ska ha. En outsider är Linda Sembrant för att hon enligt mig är en av de viktigaste kuggarna i landslaget och den enskilt viktigaste i försvarslinjen. När Sembrant spelar fungerar försvaret. Men jag tycker ändå Seger ska få Diamantbollen för att hon bär både Rosengård och landslaget på sina axlar. Hon gör det med goda ledaregenskaper och med sitt sätt att kontrollera tempo och rytm i matcherna, säger SVT Sports expert Markus Johannesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.