Degerfors plockade dyrbara poäng – mosade Norrköping med 4-1 (!)

Total överkörning i första halvlek.

Det gav Degerfors storseger med 4-1 hemma mot Norrköping och därmed tre välbehövliga poäng.

En krispig kyla manade över Stora Valla när Degerfors och Norrköping klev ut på fotbollsplanen. Hemmalaget suktade efter tre viktiga poäng i kampen om att undvika negativ kvalplats.

Och det blev seger.

Distansskott blev sista Degerforsmålet

De rödvita visade spelhumör och rullade ut Norrköping när det blev seger med 4-1, vilket gör att laget nu kliver upp på säker mark.

Degerfors gick på moln i den första halvleken och det dröjde inte mer än 13 minuter innan man hade spräckt målnollan. Hemmalaget fick en straff och Johan Bertilsson klev fram för att ta hand om den. Och anfallaren var stensäker. Bertilsson satte kyligt sitt tredje straffmål för säsongen och förarsäte för Degerfors direkt.

Bara sex minuter senare kom ytterligare en kalldusch för Norrköping. Axel Lindahl tog sig in i straffområdet och nickade vackert in 2-0.

1-0-skytten Bertilsson var dock inte nöjd med ett mål denna söndag. Anfallskamraten Victor Edvardsen snurrade upp Norrköping-försvaret för att sedan servera Bertilsson som å sin sida knorrade in 3-0 med ett skott från straffområdslinjen.

Den fantastiska starten skulle sedan toppas med ett makalöst avslut. Oliver Ekroth avancerade centralt i banan och drog till med ett tungt distansskott som vackert susade förbi Oscar Jansson i Norrköpings mål. Ett mål som sannerligen hette duga.

Halmstad petas ner

Norrköping fick in ett tröstmål med kvarten kvar då Jonathan Levi mästerligt spelade fram till Carl Björk som kunde lägga in reduceringen. Det blev dock en storförlust för Peking.

Halmstad ställs mot Hammarby senare i kväll. Vid seger petar laget återigen ner Degerfors på negativ kvalplats.

Degerfors avslutar den allsvenska säsongen mot Östersund på bortaplan nästa helg. Norrköping tar emot IFK Göteborg.