• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Degerfors får spela hemmapremiären på Behrn Arena i Örebro. Foto: Bildbyrån.

Degerfors får spela hemmapremiären i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

På söndag ska Degerfors spela sin första hemmamatch i allsvenskan sedan 1997.

Men det blir i Örebro.

– Det är klart man att man vill spela på Valla, det är ju vår hemmaborg, säger Oliver Ekroth till Fotbollskanalen.

Degerfors tog sig tillbaka till allsvenskan i fjol efter att ha slutat tvåa i superettan. Laget spelade den allsvenska premiären 2021 i måndags mot AIK på bortaplan (0-2).

På söndag är det dags för Degerfors första hemmamatch i allsvenskan sedan 1997. Men den kommer att ske på bortaplan – i Örebro. Spelplats blir Behrn Arena.

”Klubbens ledning har, i samråd med A-lagets tränare, tagit beslut om att avvakta med spel på Stora Vallas gräsmatta då det oförutsägbara aprilvädret gjort planen sårbar. Den riktiga hemmapremiären blir mot Djurgårdens IF i den femte omgången. Den samlade bedömningen är att klubben på lång sikt har mest att vinna på att flytta matchen till reservarenan”, skriver Degerfors på klubbens hemsida.

”Gräset är kanske inte det bästa just nu”

Fotbollskanalen har pratat med Degerfors lagkapten Oliver Ekroth:

– Det är klart att man vill spela på Valla, det är ju vår hemmaborg. Men gräset är kanske inte det bästa just nu, så det kanske gynnar oss i längden att spela på Behrn. Så det är inte mycket att göra åt. Det är nästan så man är van vid att göra det nu. Vi skulle spelat där förra året men det blev uppskjutet, och 2019 spelade vi två matcher där, säger Ekroth.

Han ser dock framemot premiären.

– Det ska bli jätteroligt. Nu är premiären gjord, och vi har mycket att lära av den. Vi behöver göra mycket annorlunda för att komma upp i den nivån vi vet att vi kan, så det ska bli roligt att spela en ny match, säger Ekroth.

KLIPP: Finsk sisu bakom segern när AIK slog nykomlingen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.