Häckens ersättare tvåmålsskytt och stor matchhjälte

Häcken fick klara sig utan sin stjärnanfallare Alexander Jeremejeff.

Då klev hans ersättare, Ibrahim Sadiq, fram och stänkte in två mål när Häcken bortabesegrade Degerfors i allsvenskan.

– Jag är väldigt glad att få göra min första allsvenska start och kunna hjälpa laget. Vi spelade som ett lag, säger matchhjälten till Discovery+.

I den allsvenska premiären mot AIK slog Häcken-stjärnan Alexander Jeremejeff till med ett hattrick. Men borta mot Degerfors fick Häcken klara sig utan honom då han drabbats av sjukdom.

Hans ersättare, Ibrahim Sadiq, gav Göteborgsklubben ledningen när han snappade upp en retur. I mitten av den andra halvleken kvitterade Degerfors genom Diego Campos.

Häcken låg sedan på för ett segermål och hade det största spelövertaget. Men i den 81:e minuten var det Degerfors som fick ett gyllene läge att sätta 2–1 – men nyss inbytte Adhavan Rajamohan som varit på planen mindre än en minut missade det öppna läget.

Istället var det 21-åriga Sadiq som blev stor matchhjälte när han med sitt andra mål för kvällen satte segermålet 2–1.