Foto: SVT/Bildbyrån

Degerfors sportchef om kritiken mot firandet: ”Olyckligt”

Uppdaterad
Publicerad

I helgen blev klassiska laget Degerfors klart för allsvenskan igen efter 23 år.

Efteråt tog hundratals fans emot dem när de kom hem – trots att klubben avrått dem.

– Det är klart det är olyckligt i de här tiderna, säger Degerfors sportchef Patrik Werner.

Efter att ha gått bet två omgångar i rad så lyckades Degerfors i den sista omgången av superettan säkra det allsvenska kontraktet, efter 3-0 mot jumbon Ljungskile.

När spelarbussen sedan kom hem till det lilla samhället med 7000 invånare tog hundratals supportrar emot dem och firade. Något som fick kommunens ledande politiker att ryta ifrån.

– Det är respektlöst, sa kommunstyrelsens ordförande Carina Sätterman (S) till Karlskoga Tidning.

”Hade två val att göra”

Under måndagsmorgonen bemötte Degerfors sportchef Patrik Werner kritiken i Morgonstudion i SVT.

– Jag har inte läst allt men det är klart att det är olyckligt i de här tiderna. Vi fick klart för oss ganska tidigt att det var mycket folk nere i samhället, så vi hade två val att göra. Vi visste ju att vi inte blir av med folket, så antingen fick vi kliva av i samhället eller vid Stora valla. Vi tyckte att det bästa alternativet var att kliva av i samhället, säger Werner och fortsätter:

– Vi hade förhoppningar om att våra fans skulle stå på sidorna vid trottoarerna med coronasäkert avstånd och att vi kunde gå i mitten framför bussen, ner till Stora valla och att fansen inte skulle följa med dit. Men vi märkte ganska snabbt att det inte gick. De kom på oss om man säger.

”Inte mått bra sista veckorna”

– Jag vet inte om kritiken är mot oss eller mot folket som var där. Men vi hade två val, eller ett tredje val var att vara kvar i Göteborg men det alternativet fanns inte just nu. Det är inte bra men vi som förening har gått ut och sagt att vi inte vill ha något firande och det var väldigt svårt att få något stopp på det. Men jag tycker inte vi kunde gjort så mycket annorlunda.

Patrik Werner sticker inte under stol med att det varit ett par ett par tuffa veckor för psyket, när en till synes säker allsvensk plats blivit alltmer osäker.

– Det har varit tufft naturligtvis. Jag tror alla blev påverkade och det är klart att det var väldigt oroligt. Jag har inte mått bra de sista veckorna. Vi hade ju allt att förlora och pressen har varit enorm på oss. Därför var det så otroligt skönt när det gick vägen i lördags.

KLIPP: Här säkrar Degerfors en allsvensk plats (5 december 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.