Dejan Kulusevski gjorde assist i Juventus seger Foto: TT

Dejan Kulusevski med assist – första poängen för säsongen

Dejan Kulusevski har spenderat mycket tid på Juventus bänk den senaste tiden.

Men i söndagens match byttes han in redan i första halvlek mot en gråtandes Paulo Dybala.

Kulusevski svarade sedan för en fin assist i segern mot Sampdoria.

Ett pressat Juventus tog tre viktiga poäng hemma mot Sampdoria. Dejan Kulusevski, som inledde på bänken, låg bakom lagets 3-1-mål med en assist.

Juventus tog ledningen redan i den 10:e minuten genom Paulo Dybala. Samma Dybala tvingades dock kliva av planen bara tio minuter senare efter en skadekänning. Argentinaren, som har stora skadeproblem bakom sig, var i tårar när han byttes ut. Och in kom istället Dejan Kulusevski.

Gästerna, med Albin Ekdal i startelvan, reducerade till 2-1 efter att Bonucci gjort 2-0 på straff.

Kulusevskis första poäng för säsongen

Men i den 57:e minuten kunde Juventus dryga ut ledningen efter fint förarbete av Dejan Kulusevski. Svensken snappade upp en felpass i Sampdorias straffområde, passerade en försvarare, och hittade Manuel Locatelli snett inåt bakåt som kunde placera bollen i öppet mål

Locatelli, som värvades av storklubben i somras, gjorde därmed sitt första mål i Juventuströjan.

Hemmalaget fick dock kämpa för att säkra segern. Sampdoria reducerade till 3-2 genom Antonio Candreva i den 83:e minuten. Men där tog det stopp. Vinst och tre poäng välbehövliga poäng för Juventus som inlett säsongen svagt.