Kenneth Andersson, Martin Dahlin och Roger Ljung. Foto: TT Nyhetsbyrån

Dela med dig av dina minnen från fotbolls-VM 1994

Uppdaterad
Publicerad

Var befann du dig när Ravelli räddade straffen och vad gjorde du när Sverige knep det historiska bronset?

Alla som upplevde den heta sommaren 1994 har minnen att dela med sig av. Vi vill höra dina!

Fotbolls-VM 1994

Maria Malmberg • Jag satt i ett knök-fullt rum på Ndolage sjukhuset i nv Tanzania. Vi var 4 svenskar och så många från den tanzanska personalen som fick plats. Alla hejade på Sverige. Nån från sjukhuset hade lånat dit en TV och sjukhusets tekniker hade ägnat hela dagen åt att ordna TV- mottagning från Uganda. Och rigga generator så det skulle finnas el hela matchen. Bilden svajade. Men vi kunde se matchen och straffläggningen riktigt bra. Till sista bollen.... då brusade allt till och blev myrornas krig! Vi stod upp och skrek tillsammans med den tanzanska personalen. Vad hände? Efter en kort stund kom bilden tillbaka och vi såg svenskarna jubla. Då förstod vi att bronset var vårt. Efter gratulationer från våra vänner vandrade vi hem i den kolsvarta stjärnbeströdda natten.

Lars • Varmaste sommaren jag kommer ihåg, underbar.
Vad jag aldrig har förstått är varför Sverige och Brasilien skulle mötas i semifinal, två lag från samma grupp, de borde varit i varsin semi...

Bengt Lundkvist • Jag var på rekognoscering i raketskjutfältet i södra Jokkmokks kommun. Bodde under bar himmel - drog fina harrar o kartlade gamla färdvägar i Jokkmokks skogsland. Lyssnade på sändningarna i en liten medhavd radio.

Ville • Såg spelarnas plan flyga med eskort över Stockholm. En fantastisk fotbollsupplevelse.

Bengt Lundkvist • Tilläggas bör att det stora raketskjutfältet är avspärrat för gemene man men jag hade speciellt tillstånd att vistas där. Bor numera i Thailand.
Bengan,

Kicki Reinemo • Vi flyttade ut Tv till ”uteplatsen ” sen satt vi där , i den svenska sommarnatten och tittade på den bästa fotbollen jag kan komma ihåg🥰🥰 det är härliga minnen

Anneli • Bor nu i skogen i Dalsland.Då bodde jag i Uppsala,bästa minnet från stor staden,när jag satt den varma kvällen med balkongdörren uppen,o hörde alla andra runt omkring titta på samma sak,o tillslut jubla tillsammans😀

CeGe Larsson • Jag var på Vrångö (Ragnvaldsson) och såg Ravelli och Brolin på storbilds skärm i Aktivitetshuset vid skolan. Varm och skön kväll, på vägen hem såg jag några lysmaskar i gräset ..

Olle • 1994 var skona kompletta" med dubb"
och allt fungerade perfect.
2020 är dom "dubb fria" och slirar runt och resultatet är uppenbart totalkatastrof

Bettan • Min son o jag, hängivna orienterare, höll på att sätta upp vårt stora tält m köks- o sovavdelning inför Hällefors 3-dagars. Vi förstod på vrålen från de andra tälten hur straffläggningen avlöpte. Magisk natt! För övrigt är sommaren mitt svartaste minne, därför att min älskade katt försvann ur vår bil på en rastplats i Värmland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.