AIK körde över blekt Hammarby

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby har varit derbykungar på hemmaplan sedan återkomsten till allsvenskan, men det märkte man inte mycket av i första halvlek, mot AIK. Gästerna kunde vinna med klara 3-0.

26 618 hade tagit sig till Tele2 Arena, där majoriteten hoppades på en grönvit seger. Men i tionde minuten tog gästande AIK ledningen när Haukur Hauksson lämnades fri fram mål och ostörd kunde nicka in bollen. Fjärde målet för säsongen för den isländske backen.

AIK öste på – i 17:e minuten hittade Patrick Kpozo in till bjässen Eero Markkanen som använde huvudet på bästa sätt. 2-0.

Hammarby var då i desperat behov att mål – Erik Israelsson var också nära med känslig nick, men hade marginalerna emot sig när det träffade ribban bakom AIK-målvakten Patrik Carlgren.

Istället skulle mardrömmen skulle bli värre för Hammarby, Ebenezer Ofori kunde enkelt glida igenom det passiva försvaret och dundra in 3-0.

Senast vände Hammarby 0-3 till 3-3 mot Falkenberg, men idag mot AIK gick det inte. Andra halvlek blev mållös och för Nanne Bergstrands mannar är läget allt mer pressat i botten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.