Derbyspöket intakt för Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården har inte vunnit ett derby mot Hammarby eller AIK sedan 2011. Den sviten är intakt efter att laget spelat 1-1 mot Hammarby på Tele2.

– Det är en besvikelse. Jag tycker att vi förtjänar att vinna och tappar två poäng precis som mot Elfsborg. Det är kört gentemot Malmö, säger Jonas Olsson som kastade sig fram och nickade in

1-1 med stor vilja.   

Han var även inblandad i en omdiskuterad situation när Hammarby hade 2-1 inne men det blev underkänt sedan Olsson gått omkull då han stått nära Pa Dibba, som dock inte rörde honom, en filmning av Olsson.

”Måste kunna erkänna sitt misstag”

– Det här var väldigt pinsamt, efter att ha sett reprisen. Jag respekterar att domaren måste fatta ett snabbt beslut i ett intensivt derby, men efteråt måste han kunna vara man nog och erkänna sitt fel, säger Hammarbys tränare Jakob Michelsen till Aftonbladet.

Tvåan Djurgården är sex poäng efter ledande Malmö som har en match mindre spelad.

Hammarbys ledningsmål i första halvlek var på nick när Björn Paulsen mötte Kennedy Bakircioglus hörna på ett kraftfullt sätt.          

– Djurgården kommer ut bättre i andra halvlek och det är ett hyfsat rättvist resultat, säger Hammarbys tränare Michelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.