Fridolina Rolfö i Wolfsburg. Foto: Wolfsburg/BILDBYRÅN

Wolfsburg inlåsta på ett tomt hotell inför ligastarten

Uppdaterad
Publicerad

På fredag återupptas damernas Bundesliga, efter lite mindre än tre månaders ofrivilligt uppehåll, på grund av coronapandemin. Just nu befinner sig spelarna i total karantän på ett tomt hotell.

– Eller karantän, det är mer som isolering, säger Wolfsburgs Fridolina Rolfö till SVT Sport.

Med sex omgångar kvar stormar Rolfös Wolfsburg mot ligasegern. Åtta poäng skiljer ner till tvåan Bayern München. Men innan lagen kan återuppta spel tvingas de låsa in sig på ett tomt hotell i en vecka.

– Det är speciellt att en vecka innan match gå in i karantän. Eller karantän, det är nästan isolering skulle jag säga. Vi får inte lämna hotellet, mer än för träning. Vi får inte samåka, allting gör man på egen hand och har munskydd på sig överallt.

Spelarna är, mer eller mindre, ”inlåsta” och lämnar sällan sina rum.

– Det är om vi ska äta eller träna, det är de enda gångerna. Så vi håller oss på rummen.

”Packat för fem veckor”

Laget har ett gemensamt samlingsrum, men där råder hårda restriktioner, bland annat om att inte för många får vara där samtidigt. Så det gäller att underhålla sig på egen hand.

– Man har packat som att man ska vara iväg i fem veckor, bara för att ha aktiviteter. Man är förberedd i alla fall.

Karantänen gäller under veckan innan återstarten och den informationen Rolfö och laget har fått nu är att man kan återvända till sina hem efter nypremiären. Där ska man dock sitta i fortsatt karantän.

– Jag tror att man framför allt reagerar på det i Sverige. Nu har jag blivit van vid det under många veckors tid, eftersom det är så i vardagen här. Man vänjer sig men det år så klart skönare utan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.