Hammarby och Östersund möttes förra säsongen i superettan. Foto: TT Nyhetsbyrån/Bildbyrån

Östersunds kapten: ”Det är en skitspännande start”

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds första historiska match i fotbollsallsvenskan spelas borta mot Hammarby. Det står klart sedan spelschemat lottats inför nästa säsong. ”Jag vill spela redan i morgon”, säger ÖFK:s kapten Alex Dyer.

Allsvenskan inleds 2-3 april och premiärhelgens godbit på förhand är Malmö FF-IFK Norrköping, alltså en repris på höstens slutomgång där östgötarna säkrade SM-guldet.

För Östersund, som bildades för så sent som för 19 år sedan, väntar nästa år den första allsvenska säsongen i klubbens historia. Och i första matchen får man direkt känna på den allsvensk atmosfären när den är som bäst. Hammarby borta på Tele2 Arena väntar i premiären.

”En skitspännande start”

– Det är skitspännande. Det är ett av de största lagen i serien och de har en stor publik. Vi har spelat där förut och det blir en skitbra match. Alla vill spela inför mycket folk, säger lagkapten Alex Dyer.

– Det är bra att vi har ett starkt lag att spela mot i den första omgången, så vi blir vana vid lagen vi kommer möta i allsvenskan.

Hemmapremiären för ÖFK blir inte heller att leka med. Då gästar AIK Jämtkraft Arena.

– En jättestor match det med. Det är en skitspännande start och jag tror att det blir full arena. Det blir svårt men ett bra test för oss, så vi kan se hur bra vi är, säger Dyer.

Ordföranden stack ut hakan

Efter att Östersund blivit klart för allsvenskan för en och en halv månad sedan höll inte ordförande Daniel Kindberg igen. Han menade att man inte kommer till Sveriges högsta serie som turister, utan tävlar om att bli bäst direkt.

Alex Dyer håller med sin ordförande, till viss del i alla fall.

– Han säger alltid att han vill komma först, annars spelar det ingen rolll. Men det är klart att det blir svårt att ta guld första säsongen. Men vi kan inte säga att vi vill komma åtta eller nia för det är ganska dåligt. Vi vill spela så bra vi kan så får vi se hur det går.

Längtar redan till premiären

För närvarande befinner sig Alex Dyer hemma i England och tränar på egen hand efter klubbens upplägg. Den 4 januari ska han möta upp sina lagkamrater för att inleda försäsongsträningen inför allsvenska premiären tre månader senare. Och Dyer är minst sagt taggad.

– Det är skitjobbigt. Nu vet vi vilka vi ska spela emot så man vill spela redan i morgon.

Så spelas premiäromgångarna:

Hela premiäromgången:

Hammarby-Östersund

Häcken-Elfsborg

Malmö FF-IFK Norrköping

Kalmar FF-Jönköpings Södra

AIK-Gif Sundsvall

Gefle-Helsingborg

Falkenberg-IFK Göteborg

Örebro-Djurgården

Andra omgången:

Östersund-AIK

Jönköpings Södra-Malmö FF

Gif Sundsvall-Gefle

IFK Norrköping-Kalmar FF

IFK Göteborg-Häcken

Helsingborg-Örebro

Elfsborg-Hammarby

Djurgården-Falkenberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.