Foto: Bildbyrån

Sydkoreas förbundskapten vill se Zlatan i VM: ”Kan skada hans lag”

Uppdaterad
Publicerad

Den sydkoreanske förbundskaptenen Shin Tae-yong hoppas på en landslagscomeback av Zlatan Ibrahimovic, för att han tror att det skulle gynna Sydkorea.

Sedan Zlatan Ibrahimovic antydde att han kan komma att göra comeback i landslaget inför sommarens VM i Ryssland har reaktionerna varit många. Senaste person att uttala sig är den sydkoreanske förbundskaptenen Shin Tae-yong.

Shin tror att Ibrahimovics comeback skulle gynna Sydkorea.

– Jag kanske låter övermodig, men jag vill se Ibrahimovic göra comeback i sitt landslag, säger han till den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap.

– Jag vet inte exakt hur hans personlighet och sätt är, men vad jag har hört från andra är att han är en stöddig person och det kan skada hans lag, fortsätter han.

Sydkorea och Sverige möts i premiärmatchen i Nizhny Novogrod den 18 juni och om Ibrahimovic är med i truppen eller inte återstår att se, men Shin är övertygad om vad som skulle vara bäst för hans Sydkorea.

– Om en spelare i den åldern inte offrar sig för sitt lag, kan det faktiskt hjälpa oss.

Men det är inte bara Ibrahimovic som kan avgöra Sydkoreas öde i VM. Den största stjärnan just nu i Shins landslag är Tottenhamspelaren Son Heung-Min, som gjort fyra mål på de senaste sju matcherna. Men Shin är inte så glad över Sons form som man skulle kunna tro.

– Jag är orolig att Sons fantastiska form kan dala inför VM-perioden, säger Shin.

– Ingen spelare kan hålla sin bästa form hela säsongen. Jag är väldigt orolig att Sons form kommer att gå neråt efter maj, med sämre koncentration och fysisk trötthet som resultat.

Senast Sverige mötte Sydkorea var 2005, en match Ibrahimovic inte spelade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.