Dimarco med mål och karateräddning – se situationerna i spelaren Foto: Viaplay

Dimarco målgörare och målräddare när Italien vann bronsmatchen i Nations League

Bronsmatch i Nations League.

Då tryckte Federico Dimarco in ett mål i krysset och karate-räddade ett annat mål när Italien vann mot Nederländerna med 3-2.

Italien inledde bronsmatchen i Nations League mot Nederländerna bäst. Federico DiMarco tryckte in bollen i krysset från en snäv vinkel redan efter sex minuter. Och efter 20 minuter hamnade bollen turligt framför fötterna på Davide Frattesi som enkelt kunde sätta 2-0-målet.

Dimarco skulle stå i centrum igen. I den andra halvleken jagade Nederländerna reduceringen och Steven Bergwijn drog till med ett tungt skott, men då hoppade Dimarco fram och räddade skottet med en karatespark.

Bergwijn skulle dock reducera till 2-1 men Federico Chiesa utökade till 3-1 för Italien minuter senare.

Slutminuterna handlade bara om att Italien försökte slänga sig framför alla bollar som Nederländerna skickade in i straffområdet, och trots 3-2-reduceringen vann Italien tillslut.